Obuka odgajivača i predstavnika odgajivačkih organizacija – 89. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

U okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma, tačnije za Dan stočara 26.05.2022. kada Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet u Zemunu i Institut za stočarstvo u Zemunu organizuju stručna predavanja, doc. dr Mirko Ivković i prof. dr Laslo Tarjan predstavili su projekat mladih istraživača – BioITGenoSelect.

Doc. dr Mirko Ivković je predstavio ideju projekta i realizovane aktivnosti, dok je prof. dr Laslo Tarjan izneo dosadašnje rezultate iz oblasti primene veštačke inteligencije u poljoprivredi, sa posebnim akcentom na mlečno govedarstvo.

Predavanju su prisustvovali odgajivači – izlagači i posetioci na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, predstavnici Ministarstva Poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, predstavnici odgajivačkih organizacija u stočarstvu i studenti stočarstva.

Program Dan stocara 2022.

BioITGenoSelect-sa AI (prezentacija)

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://bioitgenoselect.polj.uns.ac.rs/index.php/sr/2022/05/obuka-odgajivaca-i-predstavnika-odgajivackih-organizacija-89-medjunarodni-poljoprivredni-sajam-u-novom-sadu/