Predstavljanje postera na EAAP 2022

Momčilo Šaran, član projekta, je u septembru bio učesnik na konferenciji: „73rd Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP)“, koja se održavala u Portu, Portugalija.

Na konferenciji je predstavljen rad pod naslovom: „Genetic polymorphism of milk proteins in Holstein cattle population from Serbia“, dok je u okviru poster sesije predstavljen pod nazivom: „High quality and sustainable milk and meat products from cattle“.

EAAP22_38_Momčilo_Šaran_poster

Reč je o najvećoj evropskoj konferenciji iz oblasti stočarstva sa preko 1000 prezentacija.  Samim tim, konferencija je bila prilika za upoznavanje sa najnovijim istraživačkim trendovima u stočarstvu, razmenu saznanja sa ostalim učesnicima i sticanje novih kontakata.

Prezentovani radovi su pokrivali široki spektar tema iz oblasti koje su uključivale: genetiku životinja, ishranu životinja, menadžment u stočarstvu, zdravlje i fiziologiju životinja, kao i proizvodne sisteme u govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, svinjarstvu, konjarstvu, ribarstvu, smanjenje emisije gasova staklene bašte, upotreba insekata u ishrani stoke i dr.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://bioitgenoselect.polj.uns.ac.rs/index.php/sr/2022/10/predstavljanje-postera-na-eaap-2022/