Obuka odgajivača i predstavnika odgajivačkih organizacija – Seminar odgajivačkih organizacija

Obuka odgajivača i predstavnika odgajivačkih organizacija je nastavljena na Seminaru odgajivačkih organizacija u stočarstvu AP Vojvodine koji je organizovao Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu kao glavna odgajivačka organizacija. Stručna predavanja seminara su organizovana u Vrnjačkoj banji u periodu od 29.05. do 01.06.2022. gde je rukovodilac projektnog tima doc. dr Ljuba štrbac održala predavanje na temu Bioinformatički pristup oplemenjivanju mlečnih goveda primenom genomske selekcije. Cilj predavanja je bio da se prikaže veb aplikacija koju će odgajivači i odgajivačke organizacije moći da koriste kako bi efikasnije sprovodile poslove vezane za formiranje planova parenja i praćenje proizvodnih osobina mlečnih goveda.

ПРОГРАМ СЕМИНАРА ОО 2022

Drugi deo Seminara je organizovan kroz radionicu Primena informacionih tehnologija u sprovođenju odgajivačkih programa koja je održana na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu od 6. do 9.6.2022. Članovi projektnog tima su uzeli aktivno učešće i organizovali obuku za predstavnike glavnih odgajivačkih organizacija sa sledećim temama:

doc. dr Ljuba Štrbac Genetski parametri u oplemenjivanju životinja; Uvod u Wombat

prof. dr Nebojša Dedović – Ocena komponenti varijansi; Postavljanje modela

doc. dr Doni Pracner – Baze podataka

Prezentacije:

01 Ljuba Štrbac Genetski parametri u oplemenjivanju životinja

02 Nebojša Dedovic Ocena komponenti varijansi

02 Nebojša Dedovic Postavljanje modela

03 Doni Pracner Baze

04 Ljuba Štrbac Uvod u Wombat

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://bioitgenoselect.polj.uns.ac.rs/index.php/sr/2022/06/obuka-odgajivaca-i-predstavnika-odgajivackih-organizacija-seminar-odgajivackih-organizacija/